Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Nοέμβριος 2012

Τετάρτη 28 Νοέμβρη

Τακτική Γενική Συνέλευση

Εκλογές για νέο Δ.Σ.

Σας ενημερώνουμε ότι, η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στο σχολικό συγκρότημα 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών (Πόντου και Αγ. Θωμά, απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο). Η Γενική Συνέλευση ξεκινά στις 8.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 106ου Δ.Σχ. Αθηνών. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 1μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. στις αίθουσες του 8ου Δ.Σχ. Αθηνών (απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα). Για τη διεξαγωγή της Γ.Σ. θα δοθεί άδεια – επομένως η καθολική παρουσία των συναδέλφων είναι υποχρεωτική αλλά και απαραίτητη λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στα δικαιώματά μας. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων ορίζεται η Πέμπτη 22/11, στις 7 μ.μ. στο 2ο Δ.Σχ. Ζωγράφου. Αναλυτική ανακοίνωση θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Δ.Σ.

Παλλαϊκός ξεσηκωμός και αγώνας διαρκείας για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης–Ε.Ε. –Δ. Ν. Τ.

 

Τι προβλέπουν τα νέα καταστροφικά μέτρα

 

Ανάμεσα στα μέτρα που ψηφίστηκαν ξεχωρίζουμε :

 

  • Καταργούνται από 1/1/2013 τα υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας για όλους τους κρατικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ.
  • Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα και αντικαθίστανται από ένα νέο ενιαίο οικογενειακό επίδομα που καταβάλλεται από το πρώτο παιδί. Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες. Π.χ. η κατηγορία από 12.001 έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνει μόνο το 1/3 του επιδόματος που είναι 40 ευρώ μηνιαίως για ένα τέκνο, 80 ευρώ για δύο κλπ.
  • · Επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Προβλέπονται μεταθέσεις εκπαιδευτικών «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας».  
  • Διαθεσιμότητα επί ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (θα λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους) για μονίμους πολιτικούς υπαλλήλων του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται.
  • Επιβάλλεται «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία και «εισιτήριο» 25 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
  • Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ένας υπάλληλος εάν παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για πειθαρχικό παράπτωμα ! Αυτό σημαίνει ότι μια καταγγελία που μπορεί να οδηγήσει σε ΕΔΕ είναι ικανή προϋπόθεση για να τεθεί ένας υπαλληλος σε αργία ! Ο υπάλληλος θα επανέλθει στην υπηρεσία του εάν και όταν απαλλαγεί από τις κατηγορίες !
  • Σταδιακή μείωση των συντάξεων άνω των 1000 ευρώ
  • Αύξηση στα όρια ηλικίας και τα απαιτούμενα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας όσων θεμελιώσουν δικαίωμα μετά την 1-1-2013.

 

Ολόκληρος ο νόμος όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή, στην παρακάτω διεύθυνση :

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/k-metra2-pap.pdf

 

Να διευκρινίσουμε ότι μια σειρά μέτρων όπως, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η αύξηση διδακτικού ωραρίου και η κατάργηση του δωρεάν σχολικού βιβλίου εντάσσονται στο νέο προϋπολογισμό.

 

Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο με τα λαοκτόνα αυτά μέτρα, ψηφίστηκε από μια παραπαίουσα κυβέρνηση 153 βουλευτών, ενώ έξω από τη βουλή, όλοι οι μηχανισμοί καταστολής (ΜΑΤ, αύρες, ασφαλίτες) πάσχιζαν να διαλύσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών. Η σφαγή των εργαζομένων που επιχειρείται με τα νέα μέτρα δεν δίνει καμιά απολύτως λύση στο θέμα του χρέους. Το χρέος της Ελλάδας ήταν 129% του ΑΕΠ το 2009. Μετά την πρωτοφανή λεηλασία των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων και το «κούρεμα» κατά 53% περίπου 200 δισεκατομμυρίων ευρώ χρέους, το χρέος αντί να μειωθεί εκτινάχθηκε φέτος στο 175% του ΑΕΠ και του χρόνου θα πάει στο 190% του ΑΕΠ, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ! Μοναδικός στόχος και επίτευγμα αυτής της πολιτικής είναι η πλήρης εξαθλίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας για χάρη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή μας. Να παλέψουμε για να μην καταντήσουμε σύγχρονοι σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Ενότητα όλων των εργαζομένων, αντίσταση και αγώνας μέχρι τη νίκη είναι η μόνη διέξοδος και απάντηση με ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων. Ένα τέτοιο μέτωπο πρέπει να έχει ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση η οικονομική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.

 

Εκδήλωση – Προβολή ταινίας

 

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε., ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΙΛΙΣΟΣ», συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα Ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», τότε και τώρα. Θα προβληθεί η ταινία της Αλίντας Δημητρίου «Τα κορίτσια της βροχής» και θα ακολουθήσει συζήτηση με την Αλίντα Δημητρίου, τη Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Παπαδάκη για τη δικτατορία και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για τους σημερινούς κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη ναζιστική απειλή. Στο χώρο της εκδήλωσης θα διανέμεται φάκελος με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό από τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών Π.Ε.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 6.30 μ.μ., Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ», 3ης ορεινής ταξιαρχίας 23, Πλ. Γαρδένια, Ζωγράφου (είσοδος ελεύθερη)