Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Δεκέμβριος 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

 

           ψήφοι (σε παρένθεση τα

αποτελέσματα του 2010)

        έδρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ           295 (286)            4
Δ.Α.Κ.Ε.           138 (130)            2
Ε.Σ.Α.Κ. Δ.Ε.Ε.             32 (21)            1
Π.Α.Σ.Κ.

Α/Λ

            31 (67)           

35 (14)

            –           

 

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:

 

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6936969769 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 6940026340 Δ.Α.Κ.Ε.
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΠΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 6945821089 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΑΜΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 6973801835 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΚΡΕΚΑΣ  ΠΑΝΟΣ 6945903548 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΜΕΛΟΣ ΖΑΧΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 2106713745 Δ.Α.Κ.Ε.
ΜΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ 6976794447 ΕΣΑΚ – ΔΕΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : Σπυρόπουλος Νίκος,  Μαναγλιώτου Αργυρώ, Ματθαίος Βασίλης

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ)

Α. ΔΕΠ Δήμου Αθηναίων (7ο Διαμέρισμα)

 

Για το έτος 2013 :

από 1/1 έως 31/7, Παπαποστόλου Ελένη, (αναπλ. Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη)

από 1/8 έως 31/12, Παπαποστόλου Ελένη, (αναπλ. Καραγιάννης Κων/νος)

 

Για το έτος 2014 :

από 1/1 έως 31/7, Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη (αναπλ. Παπαποστόλου Ελένη)

από 1/8 έως 31/12, Ζαχούλου Δέσποινα,  (αναπλ. Παπαποστόλου Ελένη)

 

Β. ΔΕΠ Δήμου Ζωγράφου

Για το έτος 2013: Κηρύκος Θωμάς, (αναπλ. Κοτσώνη Εύα)

Για το έτος 2014: Κοτσώνη Εύα,  (αναπλ. Μητροπούλου Μαρία)

Σχολεία ευθύνης των μελών του Δ.Σ.

Με βάση τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία ευθύνης κάθε μέλους του Δ.Σ. έχουν ως εξής :

– Μαριόλης Δημήτρης : 8ο, 10ο, 12ο, 106ο, 115ο Δημ. Σχ. Αθηνών, 9ο Ειδ. Δ.Σχ. Αθηνών, 12ο, 41ο, 42ο, 57ο, 101ο, 102ο, 132ο Νηπιαγωγεία Αθηνών, ΚΕΔΔΥ

– Τρανός Χρήστος : 1ο, 19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 15ο, 107ο Δημ. Σχ. Αθηνών, Πειραματικά Δημ. Σχ. Μαρασλείου, Ειδικό Δημ. Σχ. Μαρασλείου, Δημ. Σχολεία και Νηπιαγωγεία Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», 2ο, 10ο Νηπ. Ζωγράφου, 15ο, 20ο Νηπ. Αθηνών

– Καππής Γιώργος : 2ο, 5ο, 6ο, Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 5ο, 11ο, 17ο, 19ο Νηπ. Ζωγράφου, Πειραματικό Πανεπιστημίου (Σκουφά)

– Αθανασόπουλος Νίκος : 3ο, 8ο, 9ο, 15ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 1ο, 3ο, 7ο, 9ο, 18ο Νηπ. Ζωγράφου

– Γκρέκας Παναγιώτης : 4ο,7ο, 10ο, 12ο,  Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 6ο, 8ο, 12ο, 13ο, 14ο, 16ο  Νηπ. Ζωγράφου

– Ζαχούλου Δέσποινα : 104ο Δημ. Σχ. Αθηνών, 16ο, 77ο Νηπ. Αθηνών

– Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη : 16ο, 17ο, 18ο Δημ. Σχ. Αθηνών, 17ο, 18ο, 33ο, 40ο, 124ο Νηπ. Αθηνών

Κάθε μέλος του Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και το δικαίωμα να επισκέπτεται και να ενημερώνει όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας.

Δράσεις αλληλεγγύης – Μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης στου Ζωγράφου

Ο Σύλλογός μας υπήρξε το πρώτο σωματείο που τόλμησε να καταγγείλει επώνυμα τα φαινόμενα αυτοκτονίας άνεργων συμπολιτών μας/γονιών μαθητών των σχολείων μας και την εκτεταμένη φτωχοποίηση των μαθητών μας ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών – αντικοινωνικών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Με επιμονή, πείσμα και διακριτικότητα, αντιμετωπίσαμε την επίθεση λάσπης κυβέρνησης και ΜΜΕ, σπάσαμε το τείχος της σιωπής, στήσαμε δομές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, σε λίγα καταρχήν σχολεία και πετύχαμε σήμερα εκατοντάδες παιδιά να εξασφαλίσουν ένα καθημερινό συσσίτιο από το Βρεφοκομείο Αθηνών. Σύντομα, όλοι, ακόμα και το Υπουργείο, υποχρεώθηκαν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα έστω και υποκριτικά – σε επίπεδο λόγων και διακηρύξεων. Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια στον ίδιο δρόμο. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που γεννάει τη φτώχεια, συγκροτούμε δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, πιστεύοντας ότι ένα ταξικό σωματείο οφείλει να απλώνει ασπίδα προστασίας στο χώρο δράσης του για κάθε αδύνατη και φτωχή οικογένεια με συσσίτια και επιτροπές αλληλεγγύης, με κοινωνικά σχολεία και ιατρεία. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες, γιατί κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των σχολείων μας σήκωσαν το βάρος, για τις πρωτοβουλίες που πήραν. Για τα παιδιά που έχουν ένα πιάτο φαγητό, ένα ρούχο, μια σχολική τσάντα, ένα βιβλίο, ένα παιχνιδάκι. Γιατί τα χέρια που ξέρουν να παλεύουν για το δίκιο, που ξέρουν να σηκώνουν τα πανό και τις ντουντούκες  ξέρουν να βοηθάνε και το διπλανό τους. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διαφορά της αλληλεγγύης από την ανέξοδη φιλανθρωπία, είναι η συλλογική οργάνωση της κοινότητας και η διάθεσή της να ζήσει με αξιοπρέπεια και να διεκδικήσει – όχι να ζητιανέψει.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη συγκρότηση και εξάπλωση του δικτύου αλληλεγγύης μέσα στα σχολεία ώστε καμιά οικογένεια να μην πεινάσει, κανένα παιδί να μην αισθανθεί μόνο του, πεινασμένο και εγκαταλελειμμένο. Σε αυτά τα πλαίσια και αξιοποιώντας τις πρωτοβουλίες που ήδη υπάρχουν και προσφέρουν σημαντικό έργο σε επίπεδο σχολείων (αναφέρουμε ενδεικτικά την Επιτροπή Αλληλεγγύης του Κοργιαλενίου σχ. συγκροτήματος και την αντίστοιχη πρωτοβουλία στο 2ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου), προτείνουμε τη συγκρότηση κοινών επιτροπών αλληλεγγύης εκπαιδευτικών – γονιών – κατοίκων, σε κάθε σχολικό συγκρότημα. Προχωράμε επίσης στη συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης στους Αμπελόκηπους και στου Ζωγράφου και καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια.

Τέλος, συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν ενεργά μέρος στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύηςπου διοργανώνουν οι τοπικοί φορείς του Ζωγράφου, την Κυριακή 23 Δεκέμβρη, στις 12 στην πλ. Γαρδένια.

Επιτροπές αλληλεγγύης και πολιτιστική επιτροπή του Συλλόγου

Στα πλαίσια του Συλλόγου συγκροτούνται και λειτουργούν επιτροπές για την καλύτερη λειτουργία του και την προώθηση των σκοπών του. Τέτοιες επιτροπές για την επόμενη περίοδο, προτείνουμε να είναι οι επιτροπές αλληλεγγύης σε επίπεδο Ζωγράφου και Αμπελοκήπων και η πολιτιστική επιτροπή. Όλες αυτές οι επιτροπές λειτουργούν με σχετική αυτονομία στα πλαίσια των αποφάσεων των Γ.Σ. και του Δ.Σ. και λογοδοτούν τακτικά σε αυτά τα όργανα. Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν αυτές τις επιτροπές ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όσοι –ες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να δηλώσουν τα ονόματά τους στα μέλη του Δ.Σ.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ;

ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 12 μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Γαλατσίου. Στάση εργασίας 12-2μμ

 

       Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. αφού πήρε υπόψη του αντίστοιχη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» αλλά και το περιεχόμενο της «επιμορφωτικής» ημερίδας για τους συναδέλφους Φυσικής Αγωγής που διεξάγεται την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12-2μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, θεωρεί ότι τέτοιου είδους σεμινάρια προωθούν απροκάλυπτα την αξιολόγηση-χειραγώγηση και την αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων του «νέου σχολείου» (αξιολόγηση, κατηγοριοποίηση, περικοπές, απολύσεις). Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν την κυρίαρχη επιλογή κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ, όπου δηλαδή διακυβεύβεται το ίδιο το δικαίωμά μας στην εργασία, θα ήταν τουλάχιστον παραλογισμός οι εκπαιδευτικοί να αποδεχτούν οποιαδήποτε συμμετοχή σε σεμινάρια, ημερίδες, διαδικασίες και πρακτικές που προωθούν την αξιολόγηση – χειραγώγηση – απόλυση.

 

       Σε αυτή τη βάση ο Σύλλογός μας :

 

  • Καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να μη συμμετέχουν σε κανένα σεμινάριο που αφορά την αξιολόγηση, καθώς και στην συγκεκριμένη ημερίδα που προπαγανδίζει την αξιολόγηση-χειραγώγηση-απόλυση των εκπαιδευτικών και νομιμοποιεί τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της συγκυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.
  • Κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας 12-2μμ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Γαλατσίου και την αποχή των καλούμενων συναδέλφων από την ημερίδα.
  • Παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που λεηλατεί με κάθε μέσο και τρόπο την ίδια μας τη ζωή.
  • Καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση και να παραβρεθεί στην κοινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

 

 

Άλλες αποφάσεις του Δ.Σ.

Με βάση τις αποφάσεις/ψηφίσματα της τακτικής Γ.Σ. και τις αποφάσεις του Δ.Σ. :

  • Κυκλοφορήσαμε ψήφισμα για τις διώξεις συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη
  • Εκδόσαμε ανακοίνωση για τη μειωμένη χρηματοδότηση των σχολείων του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών
  • Προωθούμε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες (συναυλία κλπ.) στους Αμπελόκηπους μαζί με τους τοπικούς φορείς
  • Προωθούμε πρωτοβουλία για την έκδοση καρτών ελεύθερης εισόδου στα μουσεία