Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτης 2013

 

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ          

  Απόφαση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ αφού πήρε υπόψη του :

  • Την      εντεινόμενη επίθεση του μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στη δημόσια      δωρεάν εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα στα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού
  •                                                       Την προώθηση των      πειθαρχικών, των απολύσεων και της αξιολόγησης με τις διώξεις      εκπαιδευτικών και το νέο σχέδιο Π.Δ.
  • Τα      σχέδια για συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση ωραρίου και υποχρεωτικές      μετακινήσεις εκπαιδευτικών
  •                  Τη      μαζικότητα και τη δυναμική του συλλαλητηρίου της 2ης Μάρτη και      την ευρύτερη απήχηση της διακήρυξης και της καμπάνιας που υλοποιήσαμε μαζί      με δεκάδες άλλους Συλλόγους και σωματεία
  •                                      Την τελευταία σύσκεψη      συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ (Τρίτη, 5 Μάρτη) και τις προτάσεις που      κατατέθηκαν από Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ

Αποφασίζει :

– Συμμετοχή στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στις 7 Απρίλη. Επιδιώκουμε το συλλαλητήριο να πάρει ευρύτερα παλλαϊκά και πανεργατικά χαρακτηριστικά ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους και να έχει ακόμα μαζικότερο χαρακτήρα από τις 2 Μάρτη.

– Διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης για την αξιολόγηση και το πειθαρχικό δίκαιο.

– Διακίνηση σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους και ΕΛΜΕ κειμένου ενάντια στην αξιολόγηση χειραγώγηση και τις απολύσεις.

– Απεύθυνση σε σωματεία και μαζικούς φορείς ώστε να συνυπογράψουν τη διακήρυξη για την παιδεία.

– Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ της Α΄ Αθήνας για εκπαιδευτικά ζητήματα. (πραγματοποιήθηκε)

 

2η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και στηρίζει τη 2η πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών που διοργανώνει το Συντονιστικό Νηπιαγωγών την Κυριακή 7 Απρίλη στο Μαράσλειο. Καλούμε όλες τις συναδέλφους νηπιαγωγούς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τη συνάντηση και να συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους στην επιτυχία της. Αναλυτικά το κάλεσμα και το υλικό του Συντονισμού Νηπιαγωγών μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και στην ιστοσελίδα του Συντονιστικού www.nipiagogoi.gr

Οι Νηπιαγωγοί    Συμμετέχουν – Συζητούν – Κινητοποιούνται

Για ένα νηπιαγωγείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών

Κυριακή 7 Απρίλη, ώρα 9.30 πμ, Μαράσλειος, Μαρασλή 4, μετρό Ευαγγελισμός

 

 

21 Μάρτη : Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού

Εκπαιδευτικό υλικό για τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα

Καλούμε τους συναδέλφους, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, να οργανώσουν στις τάξεις τους το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη διδασκαλίες και παρεμβάσεις με αντίστοιχο περιεχόμενο. Για την υποστήριξη των δράσεων αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας διδακτικό υλικό για τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα. Την ίδια στιγμή, η κρίση από το ΣΤΕ ως αντισυνταγματικού του νόμου Ραγκούση, καθιστά απαγορευτική την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών, τους μετανάστες δηλαδή δεύτερης γενιάς. Τα παιδιά αυτά, είτε έχουν έρθει από πολύ μικρά στην Ελ­λά­δα είτε έχουν γεν­νη­θεί εδώ, έχουν πε­ρά­σει από τα θρα­νία των σχο­λεί­ων μας. Ήταν ή είναι μαθητές μας. Είναι λοιπόν και δικά μας παιδιά! Άσχετα απ” αυτό, όμως, η αδυ­να­μία να εξα­σφα­λί­σουν ιθα­γέ­νεια τούς στε­ρεί επαγ­γελ­μα­τι­κά δικαιώ­μα­τα και ισό­τι­μη με­τα­χεί­ρι­ση με τους υπό­λοι­πους κα­τοί­κους της χώρας. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις, διαδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνονται τόσο τοπικά όσο και κεντρικά (30 Μάρτη, κεντρικό συλλαλητήριο).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ : ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η αντιφασιστική  κίνηση 7ου Διαμερίσματος οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση και προβολή βίντεο την Παρασκευή 5 Απριλη 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 16ουΓυμνασίου και Λυκείου, Πανόρμου και Λαρίσης (είσοδος από Πανόρμου)

Πολιτιστική Επιτροπή Συλλόγου

Στα πλαίσια     του Συλλόγου συγκροτήθηκε η Πολιτιστική Επιτροπή του Συλλόγου. Τα μέλη της     Πολιτιστικής Επιτροπής είναι : Γκρέκας Παναγιώτης, Γράψα Φωτεινή,     Ζαχαροπούλου Κατερίνα, Τσιακπίνη Αναστασία, Αθανασόπουλος Νίκος,     Μαναγλιώτου Αργυρώ, Κωστοπούλου Βίκυ, Σκόρδου Ανδριάνα. Η επιτροπή     λειτουργεί ανοιχτά και μπορεί να πλαισιωθεί και από άλλα μέλη. Οι     εκδηλώσεις που αποφασίστηκαν και δρομολογούνται από την επιτροπή μέχρι     στιγμής είναι :

α)Πάρτυ στο μπαρ «Μότζο» (πραγματοποιήθηκε με επιτυχία),     β) Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, γ) Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο     και

 Κυριακή 7 Απρίλη :     Φυσιολατρικός περίπατος – Βοτανικό μονοπάτι, Καλοπούλα, Μονή Καισαριανής

Ραντεβού στις 10 π.μ. στο πυροφυλάκιο Καισαριανής, στο δρόμο προς     Καλοπούλα (από Κατεχάκη – έξοδος Καισαριανής). Στο τέλος της διαδρομής θα     πιούμε καφέ στο καφενείο της Καλοπούλας. Πληροφορίες : Παναγιώτης Γκρέκας.     Στον περίπατο συμμετέχει και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Ιλισσός“.

 

 

 

 

                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Για τη συμμετοχή των Διευθυντών στα σεμινάρια για την αξιολόγηση.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά τη καθολική αντίθεση του συνόλου των εκπαιδευτικών προχωρά στη διαδικασία γενίκευσης της «Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» (εγκύκλιος 30973/Γ1–5/3/2013). Για το σκοπό αυτό σχεδιάζει να οργανώσει (Μάρτιος- Ιούνιος 2013) επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης.

Η Δ.Ο.Ε. είχε ταχθεί και στο παρελθόν ενάντια στην πιλοτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, όσο αυτή συνδέεται με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού (Ν. 2986/2003, απόφαση Δ.Ο.Ε. 10/5/2010) καλώντας: «Τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αποκαλούμενης «αυτοαξιολόγησης». Τους σχολικούς συμβούλους και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να μην συμπράξουν στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών». Έκκληση που είχε συναντήσει την καθολική αποδοχή των συναδέλφων καθώς ελάχιστα ήταν τα σχολεία που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης».

Σήμερα η Δ.Ο.Ε. εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Παιδείας, για την αξιολόγηση που αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις ταξικές ανισότητες και κατηγοριοποιεί σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.:

ü  Επικαιροποιεί  τη θέση του ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας,

ü  Επαναβεβαιώνει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στο σχέδιο Π.Δ. για την

αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή του να παρεμποδίσει την εφαρμογή του, στην πράξη και καλεί:

  •   Tους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα προαναφερθέντα επιμορφωτικά σεμινάρια.
  •   Tους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επικαιροποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις τους.

Για το σκοπό αυτό παρέχει προς τους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.