ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – Ιανουάριος 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com, Ιανουάριος  2012

 

Συμμετοχή στην Παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο

 

Συνάδελφοι

Τα εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν (το ΕΚΑ με ομόφωνη απόφαση) μετά από πρόταση της συνέλευσης των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας να ορίσουν ως παναττική απεργία την 17η του Γενάρη. Η πολύμηνη ηρωϊκή απεργία των χαλυβουργών που αναδεικνύεται σε μάχη με μεγάλη συμβολική σημασία, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης αλλά και οι ολοένα και αυξανόμενες περιπτώσεις εργαζόμενων σε εργοστάσια και επιχειρήσεις (Λουκίσα, ΑΛΤΕΡ, Ελευθεροτυπία, 3Ε Εκτυπωτική, DIANA κ.λπ.) που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, σε καταλήψεις ή και απεργίες επειδή δεν πληρώνονται ή διότι οι εργοδοσίες απολύουν, δεν πληρώνουν και επιδιώκουν να περικόψουν μισθούς και δικαιώματα, οδήγησε τις ηγεσίες των Ε.Κ. να πάρουν αυτήν την απόφαση. Μένουν βέβαια και άλλα Ε.Κ. όπως και αντίστοιχες οργανώσεις ή σωματεία ΔΕΚΟ και του δημοσίου που πρέπει να πάρουν σχετικές αποφάσεις για να αποκτήσει πραγματικά χαρακτήρα γενικής πολιτικής πανελλαδικής απεργίας. Σημειώνουμε ότι η τρόικα επισκέφτεται τις ίδιες μέρες την Αθήνα, απαιτώντας εδώ και τώρα μείωση του εργατικού κόστους μέσω μείωσης του κατώτατου μισθού, κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού κλπ. Σε μια περίοδο που αναμένονται χειρότερα μέτρα για την εργατική τάξη και το λαό που οι φοροεπιδρομές, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά, αλλά κυρίως οι νέες μειώσεις μισθών έχει μεγάλη σημασία η απεργία αυτή να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της πρώτης μαζικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στο μπλοκ κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ας μην ξεχνάμε :

–          Το νέο μισθολόγιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Φεβρουάριο υλοποιώντας τη μισθολογική μας λεηλασία και τη βαθμολογική μας υποβάθμιση

–          Τις φοροεπιδρομές στο εισόδημά μας με τα συνεχή χαράτσια κάθε είδους

–          Την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας στην ασφάλιση και την περίθαλψη

–          Την πρωτοφανή εξαθλίωση των νεότερων συναδέλφων με τους μισθούς πείνας, το πάγωμα των διορισμών και την περαιτέρω απαράδεκτη μείωση των συμβάσεων των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

–          Το γεγονός ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, στη  συνάντηση που είχε στις 9 Γενάρη, με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Bob Traa, επαναβεβαίωσε  ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης τη μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015.

–          Τις απαιτήσεις των ιδιωτών δανειστών της χώρας και την υπόγεια μεθόδευση να μετατραπούν οι δανειακές υποχρεώσεις σε δάνειο αγγλικού δικαίου με απεχθείς και λεόντιους όρους που θα υποθηκεύουν τη μελλοντική εργασία των επόμενων γενιών αλλά και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου !!

Οι απεργοί χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μας καλούν σε κοινό πανεργατικό αγώνα. Να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα τους. Να κατέβουμε σε κοινό αγώνα, ανατρέποντας την πρακτική του «διαίρει και βασίλευε», τη βαριά παράδοση του κατακερματισμού και την πολιτική της συναίνεσης και της αγωνιστικής απραξίας. Η 17η Γενάρη, επιβλήθηκε από την ίδια τη βάση των εργαζομένων, είναι και δική μας υπόθεση !

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα και να κηρύξουν 24ωρη απεργία, ώστε να μετατραπεί η 17η Γενάρη σε Γενική Πολιτική Απεργία. Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία σε ενωτική ταξική συγκέντρωση ώστε να ξεπεραστεί ο κατακερματισμός και η διαίρεση του εργατικού κινήματος. Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στην Παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου και στη συγκέντρωση, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο (τρεις τελευταίες και τρεις πρώτες ώρες κάθε συναδέλφου στο πρωινό και απογευματινό ωράριο αντίστοιχα).

Δίκτυο Αλληλεγγύης σε όλα τα σχολεία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, χαιρετίζει όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που οργανώθηκαν στα σχολεία της περιοχής μας με αφορμή το κάλεσμα του Α΄ Συλλόγου για την οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης στα σχολεία της περιοχής μας. Οι ομάδες πρωτοβουλίας, οι κοινές συσκέψεις εκπαιδευτικών και γονέων, οι δράσεις αλληλεγγύης, τα 750 € που συγκεντρώθηκαν για τον άρρωστο μαθητή μας, οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που κινητοποιήθηκαν, οι δεκάδες οικογένειες που ενισχύθηκαν με τρόφιμα και ρούχα και κυρίως, το δυνατό ρεύμα της κοινότητας, της συλλογικότητας και της αυτοοργάνωσης που έπνευσε στα σχολειά μας, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη, μια πολύ καλή αφετηρία. Συνεχίζουμε την τιτάνια προσπάθεια σε κάθε σχολείο για να διαμορφωθεί ένα Δίκτυο έμπρακτης ταξικής κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε τα ίδια τα σωματεία σε κάθε περιοχή να απλώνουν δίχτυ προστασίας σε οικογένειες και εργαζόμενους που πλήττει η κρίση. Στη συγκρότηση αυτού του Δικτύου λαϊκής αλληλεγγύης, αντίστασης και αυτοοργάνωσης, τα σχολεία μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης δεν αποτελεί ένα ακόμα φορέα φιλανθρωπίας, αλλά μια κοινωνική προσπάθεια αλληλοβοήθειας των μελών της σχολικής κοινότητας ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση με όρους αλληλεγγύης, συλλογικότητας, αξιοπρέπειας, αυτοοργάνωσης και λαϊκής αντίστασης. Ενθαρρύνουμε την κοινή δράση με τοπικούς φορείς (π.χ. στου Ζωγράφου ο ΙΛΥΣΣΟΣ). Διεκδικούμε όπου είναι απαραίτητο, σισίτια από το Δήμο Αθηναίων (επικοινωνούμε με το 7ο Διαμέρισμα και με το Σύλλογο).

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση – καμιά οικογένεια χωρίς φαγητό – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα !

 

Δίωρος περίπατος στο δάσος Καισαριανής – βοτανικό μονοπάτι

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου,  8.30 π.μ. στο τέρμα Κουσίδου – Νεκροταφείο. (απαραίτητο το αθλητικό παπούτσι). Πληροφορίες : Γκρέκας Παναγιώτης (6945903548) 

www.a-athinon.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου και ενημερωθείτε :

  • Για τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και άλλων συνδικαλιστικών φορέων
  • Για τα εργασιακά μας δικαιώματα
  • Για την εκπαιδευτική επικαιρότητα

Στην ιστοσελίδα μας δημιουργείται ήδη μια βάση διδακτικού υλικού χρήσιμη στη διδακτική μας πράξη. Η ιστοσελίδα του Συλλόγου μας ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά. Επισκεφθείτε την, διαδώστε την σε συναδέλφους. Στείλτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, το διδακτικό σας υλικό για να δημοσιευτεί.

  • Για μια μάχιμη φωνή των εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο – για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
  • Για ένα εναλλακτικό δίκτυο ενημέρωσης με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Για ένα δημοκρατικό, ανοιχτό σε όλους, αυτοδιαχειριζόμενο εργαλείο παρέμβασης στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γ.Γραμματέας 

                                           Μαριόλης Δημήτρης                                                                                                           Καππής Γιώργος