Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβρης 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

           ψήφοι         έδρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ         288            4
Δ.Α.Κ.Ε.           123            2
Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)           52            1
Δ.Η.Σ.Υ.             34             –
Α/Λ           28            

 

 Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε κατά πλειοψηφία ως εξής:

 

 

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 6936969769 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 6940026340 Δ.Α.Κ.Ε.
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 6944906877 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΑΡΛΑ ΜΑΡΙΑ 6940416051 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ 6974373104 ΕΚΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΜΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6979327811 Δ.Α.Κ.Ε.
ΜΕΛΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ 6976794447 Αγ. Συσπείρωση(ΠΑΜΕ)

 

 ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : Ζαχαροπούλου Κατερίνα, Κοτσώνη Εύα, Ματθαίος Βασίλης

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ)

Α. ΔΕΠ Δήμου Αθηναίων (7ο Διαμέρισμα)

 

Για το έτος 2015 :

από 1/1 έως 31/7, Παπαποστόλου Ελένη, (αναπλ. Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη)

από 1/8 έως 31/12, Παπαποστόλου Ελένη, (αναπλ. Ζαχούλου Δέσποινα)

 

Για το έτος 2016 :

από 1/1 έως 31/7, Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη (αναπλ. Παπαποστόλου Ελένη)

από 1/8 έως 31/12, Ζαχούλου Δέσποινα,  (αναπλ. Παπαποστόλου Ελένη)

 

Β. ΔΕΠ Δήμου Ζωγράφου

Για το έτος 2015: Κηρύκος Θωμάς, (αναπλ. Στρατίκη Βασιλική)

Για το έτος 2016: Στρατίκη Βασιλική,  (αναπλ. Τάτση Σοφία)

Είναι αυτονόητο, ότι οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στο Δ.Σ., την Ε.Ε. και τις ΔΕΠ, υλοποιούν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου, με αιχμή αυτή την περίοδο, την απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Σχολεία ευθύνης των μελών του Δ.Σ.

Με βάση τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία ευθύνης κάθε μέλους του Δ.Σ. έχουν ως εξής :

– Μαριόλης Δημήτρης : 8ο, 106ο, Δημ. Σχ. Αθηνών, 9ο Ειδ. Δ.Σχ. Αθηνών, 10ο Ειδ. Δ.Σχ. Αθηνών, 12ο, 16ο, 77ο, 101ο, 132ο Νηπιαγωγεία Αθηνών

– Τρανός Χρήστος : 1ο, 19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 104ο, 107ο Δημ. Σχ. Αθηνών, Πειραματικό Δ.Σχ. Πανεπιστημίου (Σκουφά), Δημ. Σχολεία και Νηπιαγωγεία Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», 2ο, 10ο Νηπ. Ζωγράφου, 20ο Νηπ. Αθηνών

– Σπηλιοπούλου Κατερίνα : 4ο, 8ο, 12ο, Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 3ο, 4ο, 8ο, 13ο,14ο,16ο, 17ο Νηπ. Ζωγράφου

– Ταρλά Μαρία : 10ο, 12ο Δημ. Σχ. Αθηνών, 41ο, 42ο, 57ο, 102ο, Νηπιαγωγεία Αθηνών, ΚΕΔΔΥ

– Μπογιατζή Σοφία : 2ο, 3ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 1ο, 7ο, 9ο Νηπ. Ζωγράφου

– Διαμαντόπουλος Θεόδωρος : 5ο, 6ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου, 15ο Δημ. Σχ. Αθηνών, Πειραματικά Δημ. Σχ. Μαρασλείου, 15ο Νηπ. Αθηνών, 5ο, 6ο, 11ο,12ο Νηπ. Ζωγράφου

– Ανδρικοπούλου Ρουμπίνη : 16ο, 17ο, 18ο Δημ. Σχ. Αθηνών, 17ο, 18ο, 33ο, 40ο, 124ο Νηπ. Αθηνών

Κάθε μέλος του Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που χρεώνεται και το δικαίωμα να επισκέπτεται και να ενημερώνει όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. πραγματοποιεί τις τακτικές του συνεδριάσεις την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα, στις 7 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου). Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ :

ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ !

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, που η μάχη για την αξιολόγηση εντείνεται και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις μας, το Δ.Σ. απευθύνεται σε όλους/ες με αίσθημα ευθύνης και καλεί σε καθολική συμμετοχή στον αγώνα.

 

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία τακτική Γενική Συνέλευση, πήραμε συγκεκριμένες αποφάσεις τόσο για το πλαίσιο και τα αιτήματά/προτάσεις μας για το δημόσιο σχολείο, όσο και για τις μορφές αγώνα και τα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης (βλ. σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας).

Ήδη, η πανελλαδική λίστα υπογραφών «Δεν αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι» έχει ξεπεράσει τις 1500 υπογραφές, ενώ η λίστα υπογραφών του Συλλόγου (κάτω από το ίδιο κείμενο) έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει πάνω από 270 υπογραφές μελών μας (δηλαδή πάνω από το 50% του Συλλόγου). Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να υπογράψουν δηλώνοντας έτσι ότι θα απέχουν από την αξιολόγηση. Απευθύνουμε ξανά, δραματική έκκληση στη ΔΟΕ να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο και να οργανώσει παναττική συνάντηση όλων των εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει οι Σύλλογοι ΠΕ να αναλάβουν την οργάνωση της συνάντησης.

Στη βάση των αποφάσεων της ΓΣ μας, συγκροτήθηκε ανοιχτή επιτροπή αγώνα όπου μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι συνάδελφοι : Κασσιανός Παναγής, Ταμβάκης Οδυσσέας, Κατσούδας Δημήτρης, Πετμεζάς Παναγιώτης, Διαμαντοπούλου Αρετή, Παπαποστόλου Ελένη, Αθανασόπουλος Νίκος, Τουανζόγλου Αργυρώ, Παπουτσής Δημήτρης, Χαλούλου Ντίνα, Γκρέκας Παναγιώτης, Σολομωνίδης Σπύρος.

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του νέου ΔΣ με την επιτροπή αγώνα και τις νηπιαγωγούς του Συλλόγου. Οργανώθηκαν οι περιοδείες στα σχολεία και αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν οι υπογραφές των νηπιαγωγών συνολικά κάτω από τη δήλωση αποχής και να κατατεθούν την Τετάρτη 26/11 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας.

Επίσης, η παναττική συνάντηση νηπιαγωγών που οργανώθηκε από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών και  18 Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ, πραγματοποιήθηκε με συγκλονιστική συμμετοχή εκατοντάδων νηπιαγωγών που δήλωσαν ανυποχώρητες και αποφασισμένες να υλοποιήσουν την απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.

 

Απευθύνουμε για μια ακόμα φορά έκκληση στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, να απέχουν από τις αξιολογικές διαδικασίες, να σεβαστούν και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του σωματείου τους, να μη στραφούν ενάντια στους συναδέλφους τους, να μη δεχτούν να γίνουν μέρος του αξιολογικού μηχανισμού που θα οδηγήσει στην ένταση του ανταγωνισμού στο σχολείο, στην επέκταση της εργασιακής ανασφάλειας, στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Επισημαίνουμε ότι οι διευθυντές δεν έχουν δικαίωμα να αναρτούν μόνοι τους προγραμματισμούς και σχέδια στο Παρατηρητήριο, χωρίς την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συνεδρίαση για την αυτοαξιολόγηση, η αρχική συνεδρίαση του Σ.Δ. για την κατανομή τάξεων και ευθυνών κατά το τρέχον σχολικό έτος! H εγκύκλιος που αναφέρεται στον ετήσιο προγραμματισμό και την κατάθεσή του στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ έχει ημερομηνία 30/9/2014, επομένως οι συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων που έγιναν στις αρχές Σεπτέμβρη καμιά σχέση δεν έχουν με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ούτε μπορεί κανείς να τις επικαλεστεί εκ των υστέρων επιχειρώντας αυθαίρετα και παράνομα να υποκλέψει τη συναίνεση των συναδέλφων στις αξιολογικές διαδικασίες. Συμπέρασμα : χωρίς συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων καμιά τέτοια διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Κυκλοφορούν καθοδηγούμενες και ανυπόστατες φήμες ότι η Απεργία – Αποχή «δεν είναι νόμιμη», ότι «δεν μας καλύπτει», ότι «όποιος μετέχει θα απολυθεί» κτλ. Όλες αυτές οι θεωρίες αποτελούν ΨΕΥΔΗ. Η Απεργία – Αποχή είναι νόμιμη μορφή πάλης ως απεργία έργου, έχει κηρυχθεί και επιδοθεί στους αρμόδιους με εξώδικο από τη ΔΟΕ. Επίσης το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας ΔΕΝ έχει προσφύγει, μέχρι στιγμής εναντίον της. Άρα κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της Απεργίας – Αποχής γίνεται για να αποδυναμώσει την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος και του αγώνα που δίνει για τη Δημόσια Παιδεία.

Εντείνονται οι πιέσεις από την πλευρά των Σχολικών Συμβούλων που πλέον έχουν μεταλλαχθεί ανοιχτά σε επιθεωρητές, για ραντεβού «προς αξιολόγηση» προς τους Διευθυντές και Προϊστάμενες. Κυκλοφορούν λίστες με υλικά για portfolio, διαδίδονται pps με οδηγίες του «καλού αξιολογούμενου». Συνάδελφοι, σε αυτές τις πιέσεις πρέπει να σταθούμε όρθιοι !  Με τη συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή αγνοούμε τις όποιες προσκλήσεις Σχολικών Συμβούλων για «αξιολόγηση». Δεν συμμετέχουμε. Δεν παραδίνουμε και δεν αναρτούμε κανένα portfolio. Σε όλη τη χώρα ματαιώνονται τέτοιες συναντήσεις με τους Σχ. Συμβούλους.

Συνάδελφοι, με την αξιολόγηση, με την «εθελοντική» εργασία, με τις πολυεθνικές να καταρτίζουν προγράμματα και projects, με γεμάτο portfolio και άδειο πορτοφόλι(ο), με τους επιθεωρητές να αλωνίζουν και να θερίζουν, θέλουν να διαμορφώσουν το «νέο» σχολείο. Σε αυτό το σχολείο θα υπάρχει ο φόβος, η υποταγή και τα διαλυμένα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Θα υπάρχει η απόλυση του διπλανού, η ανθρωποφαγία και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα υπάρχει η «παχυσαρκία» του κέρδους και η «αγωγή εξυγίανσης» των ανυπότακτων πνευμάτων. Αυτό το σχολείο βγαλμένο από τα οργουελικά και χαξλεϊκά σενάρια «του θαυμαστού καινούργιου κόσμου» είναι το μέλλον που θέλουν.

ΔΕΝ θα τους αφήσουμε να το πραγματοποιήσουν.

Ο δικός μας ιστορικός αγώνας για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δίνεται τώρα και πρέπει να πάρουμε θέση. Τα σύγχρονα «τανκς» της πανοπτικής επιτήρησης, του εσωτερικευμένου φόβου, της ατομικής αδιαφορίας και του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι μικρότερα από τη φλόγα μας για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για όλους. Δεν θα περάσουν.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους σε κάθε σχολείο α) να συμμετέχουν μαζικά και πλειοψηφικά στην Απεργία – Αποχή, β) να δηλώνουν την συμμετοχή τους αυτή στο Σύλλογο και στη συνεδρίαση του Σ.Δ., ώστε να είναι κατοχυρωμένοι  γ) να κάνουν σαφές ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου  Διδασκόντων καμιά αυτοαξιολογική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει. (σχέδια εργασίας, προγραμματισμοί, ομάδες εργασίας, αναρτήσεις στο Παρατηρητήριο), δ) να υπογράψουν – όσοι/ες δεν το έχουν κάνει ακόμη τη λίστα υπογραφών «δεν αξιολογώ/δεν αξιολογούμαι. Στο site του Συλλόγου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα υλικά και ανακοινώσεις για τους Συλλόγους Διδασκόντων και για τη συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή. Καθιστούμε σαφές ότι εάν το 50% των μελών ενός Συλλόγου Διδασκόντων δηλώσει αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και καμιά αξιολογική διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει (κατάθεση προγραμματισμού στο παρατηρητήριο, σχέδιο δράσης, κλπ.)

Οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/11, στις 9 π.μ. στα γραφεία των σχολικών συμβούλων, Πατησίων 187, πλ. Αμερικής. Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 8.10- 10.45 την Τρίτη 25/11 προκειμένου τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Καλούμε τους/τις συναδέλφους, να οργανώσουν σε κάθε σχολείο τη συγκροτημένη και μαζική κάθοδό τους την Τετάρτη 26 Νοέμβρη στις 1.30 μ.μ. στη συγκέντρωση των Συλλόγων ΠΕ Α΄ Αθήνας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Δώρου 9, Ομόνοια)