Ενημερωτικό δελτίο – Σεπτέμβρης 2015

Με πνεύμα αγωνιστικότητας, συλλογικότητας και αισιοδοξίας απέναντι στις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική και καλή δύναμη. Είμαστε ξανά εδώ για να αντιμετωπίσουμε με συλλογικό πνεύμα, αισιοδοξία και αγωνιστικότητα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της νέας σχολικής χρονιάς μέσα στις τάξεις αλλά και έξω από αυτές. Στο Σύλλογο Διδασκόντων, στη Γενική Συνέλευση, στο Σύλλογο, στη γειτονιά, στους αγώνες.

 

Επισημαίνουμε την ανάγκη της δημοκρατικής λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων, όπου με συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και πνεύμα ελεύθερου, δημοκρατικού διαλόγου μπορούν να λύνονται και να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα.

 

Ιδιαίτερα θέλουμε να καλέσουμε στη συμβολή όλων των συναδέλφων, στο δύσκολο πεδίο της διαφύλαξης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων και της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Την ανάγκη διαφύλαξης του εκπαιδευτικού και διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, αποστέλλουμε το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων όπως διαμορφώθηκε από το ΔΣ της ΔΟΕ (έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου).

 

Επίσης, αποστέλλουμε τη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ για την παραχώρηση σχολικών χώρων.

 

Τέλος, επισημαίνουμε ότι απαιτείται προσοχή ώστε να μην επιτρέπουμε σε καμιά περίπτωση την εισβολή ιδιωτικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία με οποιαδήποτε μορφή (χορηγοί κλπ).

 

 

 

Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το διάστημα του καλοκαιριού ήταν ιδιαίτερα πυκνό σε πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Το Δ.Σ. παίρνοντας υπόψη:

 

  1. Τη μεγαλειώδη λαϊκή νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που ανέδειξε ένα ευρύ πλειοψηφικό λαϊκό ρεύμα ενάντια στα μνημόνια, τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους στυγνούς εκβιασμούς ΕΕ – ΔΝΤ.

 

  1. Την προώθηση και ψήφιση από την κυβέρνηση του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου στα μέσα Ιουλίου.

 

  1. Την επίθεση που θα δεχτούμε αμέσως μετά τις εκλογές με την προώθηση νέων αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων και εφαρμοστικών νόμων σε όλα τα επίπεδα (μισθοί, συντάξεις, φόροι, αξιολόγηση, αμφισβήτηση μονιμότητας στο δημόσιο και απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, συνδικαλιστικός νόμος)

 

  1. Την εκρηκτική κατάσταση στην εκπαίδευση, με τα χιλιάδες κενά που εμφανίζονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς αλλά και την αδυναμία Δήμων να πληρώσουν τις σχολικές καθαρίστριες. Σε επίπεδο Α΄ Αθήνας, τα κενά  εκπαιδευτικών πλησιάζουν τα 1000 (παραθέτουμε σχετικό πίνακα που μας απέστειλαν οι αιρετοί).

 

  1. Την κατεύθυνση της απόφασης της τελευταίας Γενικής μας Συνέλευσης, στην προοπτική συγκρότησης ενός μεγάλου κοινωνικού πολιτικού μετώπου ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ανατροπής των μνημονίων και δανειακών συμβάσεων και διαγραφής του χρέους.

 

Αποφασίζει για την επόμενη περίοδο:

 

Α. Συμμετοχή στις διαδικασίες συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ. Παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 11/9, στις 13:00, στην Α΄ Διεύθυνση Αθηνών και σε ημερομηνία που θα οριστεί σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ, κινητοποίηση στην Περιφέρεια.

Β. Ανανεώνουμε την απόφαση συμμετοχής μας σε μετωπικές κινήσεις ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές σε τοπικό επίπεδο (επιτροπές ΟΧΙ), αλλά και σε κεντρικό (Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους). Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, αμέσως μετά τις εκλογές, για να οργανώσουμε σε πρώτη φάση τοπικές εκδηλώσεις (ξεκινώντας από την περιοχή του Ζωγράφου).

Γ. Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση καθώς για τα ζητήματα του μισθολογίου, των διορισμών και της αξιολόγησης, θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις εκλογες.

Δ. Οργανώνουμε σε συνεργασία και συντονισμό με Συλλόγους ΠΕ και Ενώσεις Γονέων, κινητοποιήσεις για το ζήτημα της φτωχοποίησης μαθητών. Καλούμε σε συντονισμό και συσκέψεις, τοπικά και κεντρικά για το ζήτημα αυτό.

Ε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις σχολικές καθαρίστριες, απαιτούμε την ανανέωση των συμβάσεών τους και την μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. στο ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

         Ειδικότητες                          ΚΕΝΑ

1. Δάσκαλοι      (ΠΕ 70) :            ………123+ 54 (ΣΜΕΑΕ)……………

2. Νηπιαγωγοί  (ΠΕ 60) :            ……81…+39(ΣΜΕΑΕ)……………

3. Αγγλικών     (ΠΕ 06) :             …    .65.………….

4.Φ. Αγωγής    (ΠΕ 11) :             …   …78+ 4 (ΣΜΕΑΕ)………

5. Μουσικής    (ΠΕ 16) :              ……57………

6. Γαλλικών:                                ……10………………

7. Γερμανικών:                           ……24…………

8. Θεατρικής Αγωγής:            ……66…………..

9. Εικαστικών:                        ………100……

10. Πληροφορικής:                ………52……………

11. Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 71, ΠΕ 61) ……208……………………..

 

 

Ημερομηνία……9…/9/2015