Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στηρίζουμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών λόγω στοχοποίησής του από φασιστική ηλεκτρονική σελίδα

Τον πρώην πρόεδρο και νυν αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών, Αποστόλη Σιαπάτη, στοχοποίησε μία φασιστική ηλεκτρονική σελίδα, εκτοξεύοντας απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο Αποστόλης Σιαπάτης είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του γονεϊκού κινήματος και των κινημάτων της γειτονιάς  για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων. Τον Οκτώβρη, ως πρόεδρος  τότε του 72ου Δ.Σ. Αθηνών, ενός σχολείου που αποφασίστηκε να λειτουργήσουν οι πρώτες απογευματινές δομές εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα του Ελαιώνα, αγωνίστηκε μαζί με πολλούς εκπαιδευτικούς και γονείς ενάντια στις αντιδράσεις που είχαν προκύψει.

Ανέδειξε από κοινού με άλλους γονείς και εκπαιδευτικούς την ανάγκη ένταξης των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και διεκδίκησε από Δήμο και Υπουργείο Παιδείας να στηριχθούν όλα τα σχολεία προς όφελος όλων των παιδιών.

Όλες και όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, όλες και όλοι εμείς που δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό κανενός παιδιού και παλεύουμε για την ισότιμη ένταξη όλων των παιδιών στα σχολεία, όλες και όλοι εμείς που δεν αφήνουμε το ξενοφοβικό και ρατσιστικό δηλητήριο να ακουμπήσει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον Αποστόλη Σιαπάτη και δεν θα κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη κατά του ρατσισμού και του φασισμού μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. 

 Για το Δ.Σ.

 

     Η Πρόεδρος                                                                                           Ο Γ.Γραμματέας

 

 Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                                                  Μαριόλης Δημήτρης