Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα συμπαράστασης στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), έπειτα από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής».

Το «έγκλημα» της συναδέλφου είναι ότι υπερασπίζεται σταθερά και ανυποχώρητα τις συλλογικές αποφάσεις των εκπαιδευτικών της Εύβοιας, τους οποίους εκπροσωπεί, αγωνίζεται σθεναρά για τα δικαιώματα των συναδέλφων της και για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων. 

Αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που θέλει να φιμώσει το Συνδικάτο, να υποτάξει διά μέσου των απειλών και των πειθαρχικών ποινών την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και αποτελεί κατάφωρη κατάχρηση της εξουσίας της διοίκησης.

Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της καταστολής με την οποία στο παρελθόν η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διεκδικητικούς αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων και πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2019,  τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το  στοιχειώδες δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Απέναντι στις αντιδράσεις που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική η απάντηση του Υπουργείου είναι  η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών με την  ποινικοποίηση της ελεύθερης  συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.

Το Δ.Σ. του A΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτεί  την άμεση ανάκληση της ΕΔΕ, που έχει διαταχθεί σε βάρος της συναδέλφου και προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαράς Νίκα.  Καλούμε κάθε σωματείο και συνδικαλιστή, την  ΑΔΕΔΥ ,την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ να υπερασπιστούν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση απέναντι στην απόπειρα εκφοβισμού, και να καταγγείλουν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος