Αποφάσεις ανοιχτού Δ.Σ. της 10ης Μάρτη: Προσφυγικό, Ασφαλιστικό, Θέσεις για το σχολείο, “Εθνικός Διάλογος για την παιδεία”

1. Προσφυγικό

Στη βάση της τοποθέτησής μας για το προσφυγικό και τον πόλεμο και σε συνέχεια των δράσεων του φθινοπώρου (συμμετοχή σε αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά συλλαλητήρια, συγκέντρωση διδακτικού υλικού για τον πόλεμο και την προσφυγιά και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες) αποφασίζουμε:
Συμμετέχουμε στο Συντονισμό Σωματείων/Φορέων/Συλλογικοτήτων Απελοκήπων και τις δράσεις του για το προσφυγικό και προσυπογράφουμε την κοινή ανακοίνωση για το προσφυγικό
Βλ. εδώ:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στα σχολεία μας με στόχο την άμεση παράδοσή τους σε πρώτο χρόνο στους πρόσφυγες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε σε αυτή τη φάση, στα είδη που αφορούν παιδιά
Βλ. εδώ:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

2. Ασφαλιστικό

Η γενική άποψη του Συλλόγου για το ασφαλιστικό και την κοινωνικοπολιτική συγκυρία συνοψίζεται στο κείμενο που καταθέσαμε και στην ολομέλεια προέδρων.
Βλ. εδώ:
Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μέτωπο ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς!
Βασικός στόχος της περιόδου είναι να μην ψηφιστεί ο αντιασφαλιστικός νόμος. Επομένως, απαιτείται μια τακτική που δεν θα καταγράφει απλώς τη διαμαρτυρία μας αλλά θα συνενώνει δυνάμεις για να μπλοκαριστεί με τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση η ψήφισή του
Σε αυτή τη βάση, θεωρούμε απαραίτητη την αγωνιστική απεργιακή κλιμάκωση και την κορύφωση του αγώνα τις ημέρες ψήφισης για την περικύκλωση και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
Στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων και ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις διαδικασίες συντονισμού σε Αμπελόκηπους και Ζωγράφου.
Βλ. εδώ:

Εκδήλωση – συζήτηση σωματείων – φορέων – συλλογικοτήτων Ζωγράφου για το ασφαλιστικό

3. Θέσεις για το σχολείο 

Βλ. αναλυτικά εδώ:

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Συμβολή στον κύκλο συζητήσεων – εκδηλώσεων της ΔΟΕ με θέμα «Το σχολείο που βιώνουμε – το σχολείο που οραματιζόμαστε»

4. “Εθνικός διάλογος για την παιδεία”

Ο Σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί αρνητικά από τις 9 Οκτώβρη. Οι εξελίξεις μας υποχρέωσαν να επανέλθουμε:

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ξανά για την διαδικασία του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία»
Α΄Σύλλογος Αθηνών: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ»

Στην παρούσα φάση, αποφασίζουμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας στη βάση του κοινού κειμένου που προτάθηκε στη σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ Αττικής.

βλ. κείμενο Συλλόγων: ΣΥΛΛΟΓΟΙ Εκπ. Π. Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΡΤΗΣ 2016

Από το ΔΣ