Απολογισμός για τη συνδικαλιστική χρονιά 2014 – 2015 στην Τακτική Γεν. Συνέλευση της 26ης Νοέμβρη 2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κάνοντας τον απολογισμό της συνδικαλιστικής χρονιάς 2014-2015 θα αναφερθούμε συνοπτικά στο πολιτικό – εκπαιδευτικό πλαίσιο που προσανατόλισε και επηρέασε τη στάση, τη δράση και τις ενέργειές μας και στους κύριους άξονες της δράσης του Συλλόγου μας.

Πολιτική – εκπαιδευτική συγκυρία και προσανατολισμός του Συλλόγου μας

Οι θέσεις και ο προσανατολισμός του Συλλόγου μας γύρω από τα ζητήματα της κρίσης και της αντιλαϊκής επίθεσης, διαμορφώθηκαν εξαιρετικά πρόωρα. Ήδη από το Νοέμβριο του 2009, όταν ακόμα στο πολιτικό αλλά και στο εκπαιδευτικό τοπίο δεν διαφαίνονταν τα σύννεφα της επεχόμενης μνημονιακής καταιγίδας, ο Σύλλογός μας κατήγγειλε ότι «οι νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το έλλειμμα και συνολικά οι χειρισμοί γύρω από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υποθηκεύουν οικειοθελώς τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων χρόνων στα ασφυκτικά πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., οδηγούν σε καθεστώς επιτήρησης από τις Βρυξέλλες και πολυετή άγρια λιτότητα. Επιδιώκουν επίσης να νομιμοποιήσουν ακόμα πιο δραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στην κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις». (Δελτίο τύπου του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε., 19/11/2009). Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης την αμέσως επόμενη περίοδο και η μνημονιακή καταιγίδα που ακολούθησε σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας, κατέδειξαν την ορθότητα αυτής της εκτίμησης. Ακολούθως, μέσα στη δίνη των μεγάλων γεγονότων της πενταετίας, μια σειρά τακτικών γενικών συνελεύσεων με αξιοσημείωτη μαζικότητα διαμόρφωσαν σταδιακά ένα πλαίσιο ανάλυσης, θέσεων, στόχων και αιτημάτων που ανταποκρίνονταν στη νέα πραγματικότητα και εκτιμούσε ότι «Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών»

 

Οι θέσεις αυτές για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων συνοψίζονται ως εξής :

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας με κάθε επίδοξο διαχειριστή της αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές  που επιβάλλουν με αφορμή το χρέος οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και η τρόικα με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημόνιου (βλ. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, Μνημόνιο, νέο μισθολόγιο, Δανειακή Σύμβαση κλπ.) που οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Προβάλλουμε τα αιτήματα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Κατάργηση – απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων για : τις περικοπές στους μισθούς την εκπαίδευση και την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργατική νομοθεσία.  Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους.

 

Μορφές αγώνα. Κεντρικές και τοπικές κινητοποιήσεις

  • Με σημαία αυτά τα αιτήματα και κατεύθυνση την πλατιά ενότητα των εργαζομένων και τη συγκρότηση του κοινωνικού – πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας και έχοντας ως σταθερή πεποίθηση ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, ο Σύλλογός μας, με τις μικρές του δυνάμεις, συνέβαλε στην ανάπτυξη ενός πολύμορφου κινήματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο :
  • Με τη μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια και τις Γενικές Απεργίες, στα απογευματινά συλλαλητήρια
  • Με τη συμμετοχή μας στο Συντονισμό Συλλόγων και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας
  • Με την οργάνωση παραστάσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση για την αξιολόγηση και για τα κενά στα σχολεία.
  • Με τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο και την ανάπτυξη αντιμνημονιακής δράσης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες
  • Με τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αιτημάτων και στόχων για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και την οργάνωση αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την προώθησή του
  • Με τη συμβολή μας σε μετωπικές κινήσεις όπως η Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους και την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 11 Μάη και στις 11 Ιούνη, με καθοριστική τη συμβολή του δικού μας Συλλόγου
  • Με την επιμονή μας στην ενότητα των συνδικάτων, στην ενωτική μαζική αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων και ταυτόχρονα στον ταξικό προσανατολισμό τους με τη συμβολή μας στη συγκρότηση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την οργάνωση της πάλης από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη βάση των εργαζόμενων και το ξεπέρασμα της απραξίας και της συναινετικής στάσης των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Με την πρωταγωνιστική συμμετοχή μας στο Συντονισμό Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ
  • Με τη στήριξη του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και των αγώνων του για το Δημόσιο Δωρεάν Νηπιαγωγείο και τη στήριξη της διοργάνωσης της μαζικότατης παναττικής συνάντησης νηπιαγωγών ενάντια στην αξιολόγηση, στις 23 Νοέμβρη του 2014.
  • Με τη στήριξη των Ειδικών Σχολείων απέναντι στην πολιτική διάλυσης των δομών της Ειδικής Αγωγής.
  • Με την επίμονη προσπάθεια μετωπικής απεύθυνσης σε όλους τους φορείς, τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής μας, στους Αμπελόκηπους και στου Ζωγράφου, το άπλωμα της δράσης μας στις τοπικές κοινωνίες και τη διοργάνωση σημαντικών τοπικών εκδηλώσεων/συγκεντρώσεων.
  • Με την κατοχύρωση της ιστοσελίδας του Συλλόγου ως μιας αξιόπιστης πηγής ενημέρωσης με χιλιάδες επισκέπτες, τις πλατιές καμπάνιες ενημέρωσης της κοινής γνώμης, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού δικτύου ενημέρωσης που θα ελέγχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους κόντρα στην παραπληροφόρηση και την πλύση εγκεφάλου των μεγάλων ΜΜΕ που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και υπηρετούν τους κοινωνικούς και πολιτικούς του στόχους.

 

Στα πλαίσια της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας, πήραμε την πρωτοβουλία και διαμορφώσαμε μεγάλα αφιερώματα με εκπαιδευτικό υλικό, θεατρικά έργα και κείμενα. Για την πρωτομαγιά των εργατών και των λουλουδιών, για το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό και τέλος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο αγκάλιασαν οι συνάδελφοι αυτή την πρωτοβουλία είναι αξιοσημείωτος. Η επισκεψιμότητα για τα συγκεκριμένα αφιερώματα ξεπερνά τις 1000 επισκέψεις την ημέρα από περίπου 700 διαφορετικούς επισκέπτες, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για το περιεχόμενο της εργασίας τους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η δράση αυτή του Συλλόγου μας προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων συναδέλφων από όλη τη χώρα και συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του περιεχομένου και της μορφής των σχολικών γιορτών.

 

Με τη συγκρότηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας σε Υπουργείο Πρόνοιας, Δήμο Αθηναίων και Βρεφοκομείο, ώστε καμιά οικογένεια να μην πεινάσει, κανένα παιδί να μην αισθανθεί μόνο του, πεινασμένο και εγκαταλελειμμένο. Είναι γνωστή η χυδαία επίθεση που δεχτήκαμε ως Α΄ Σύλλογος, από το Υπουργείο και μερίδα των ΜΜΕ το φθινόπωρο του 2011 γιατί τολμήσαμε να καταγγείλουμε επώνυμα τα φαινόμενα αυτοκτονίας άνεργων συμπολιτών μας/γονιών μαθητών των σχολείων μας και την εκτεταμένη φτωχοποίηση των μαθητών, όπως είναι γνωστές και οι ανομολόγητες πιέσεις για να συγκαλυφθεί το πρόβλημα με ένα πέπλο ένοχης σιωπής.

Σύντομα, όλοι, ακόμα και το Υπουργείο, υποχρεώθηκαν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα έστω και υποκριτικά – σε επίπεδο λόγων και διακηρύξεων. Στην πράξη όμως, η πολιτεία, παραμένει απούσα. Κανένα πρόγραμμα σίτισης δεν αναμένεται να υλοποιηθεί τη φετινή χρονιά. Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια στον ίδιο δρόμο. Συνειδητά απέχουμε από υποκριτικά καλέσματα να προβάλλουμε αυτές τις πρωτοβουλίες στα μεγάλα ΜΜΕ τα οποία είναι τα ίδια ένοχα για τη σημερινή κρίση. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που γεννάει τη φτώχεια, συγκροτούμε δομές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, πιστεύοντας ότι ένα ταξικό σωματείο οφείλει να απλώνει ασπίδα προστασίας στο χώρο δράσης του για κάθε αδύνατη και φτωχή οικογένεια με σισσίτια και επιτροπές αλληλεγγύης, με κοινωνικά σχολεία και ιατρεία. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες, γιατί κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι δάσκαλοι και οι δασκάλες των σχολείων μας σήκωσαν το βάρος, για τις πρωτοβουλίες που πήραν. Για τα παιδιά που έχουν ένα πιάτο φαγητό, ένα ρούχο, μια σχολική τσάντα, ένα βιβλίο, ένα παιχνιδάκι. Γιατί τα χέρια που ξέρουν να παλεύουν για το δίκιο, που ξέρουν να σηκώνουν τα πανό και τις ντουντούκες  ξέρουν να βοηθάνε και το διπλανό τους. Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η διαφορά της αλληλεγγύης από την ανέξοδη φιλανθρωπία, είναι η συλλογική οργάνωση της κοινότητας και η διάθεσή της να ζήσει με αξιοπρέπεια και να διεκδικήσει – όχι να ζητιανέψει. Και επιμένουμε στην κατεύθυνση για το πανελλαδικό άπλωμα ενός τέτοιου σχολικού δικτύου αλληλεγγύης.

Επισημαίνουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά το Βρεφοκομείο Αθηνών που πρόπερσι έδινε πάνω από 1000 μερίδες σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τη διανομή συσσιτίου. Θεωρούμε ότι τα όποια διαδικαστικά προβλήματα δεν αποτελούν επαρκή δικαιολογία γι’ αυτή την καθυστέρηση.

Βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα, αρωγοί, αλληλέγγυοι και υποστηρικτές. Συμπαραστάτες στους διωκόμενους συναδέλφους για τη συνδικαλιστική τους δράση ή για την επιλογή τους να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο. Σε αγωνιζόμενους κλάδους και σωματεία, στην αγωνιζόμενη νεολαία. Με δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης. Με την καμπάνια για τη Γάζα. Με τη συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες που είναι σε εξέλιξη.

Ο Σύλλογος στάθηκε δίπλα σε κάθε παιδί αλλά και σε κάθε συνάδελφο που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Με πλήρη διακριτικότητα αλλά και με ειλικρινή αίσθηση αλληλεγγύης.

Με τη συνεχή, συνεπή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων. Με συνεχείς περιοδείες στα σχολεία, αποστολή ανακοινώσεων σε σχεδόν καθημερινή βάση, ανανέωση της ιστοσελίδας. Ζητούμε συγγνώμη για τα όποια λάθη και παραλείψεις παρουσιάσαμε στην προσπάθειά μας να κατατοπίσουμε τους συναδέλφους. Ωστόσο, ας κριθούν αυτά τα λάθη με επιείκεια καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές, είναι εκπαιδευτικοί της τάξης όπως όλοι μας.

Η πολιτιστική ζωή και δράση του Συλλόγου έχει αναζωογονηθεί μέσα από τη δράση της Πολιτιστικής Επιτροπής, με τις περσινές της πρωτοβουλίες : πάρτυ, θεατρικές παραστάσεις. Πρέπει με συλλογικό τρόπο να βγούμε από τη μαζική κατάθλιψη της κρίσης, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να σφυρηλατήσουμε τη συλλογική μας ταυτότητα με εκδηλώσεις που θα συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα.

Η προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά, σημαδεύτηκε – ανάμεσα στα άλλα – από τους σκληρούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση. Είναι πλέον κοινή παραδοχή ότι ο στόχος του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης είναι η νομιμοποίηση και η εφαρμογή της πολιτικής της κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, η προώθηση του σχολείου της αγοράς, της χειραγώγησης και του ανταγωνισμού των εκπαιδευτικών, της καθήλωσης – μείωσης μισθών και βαθμών και τελικά των απολύσεων.

Με αυτή τη βασική θέση και με τον προσανατολισμό που έθεσαν οι ΓΣ (τακτικές και έκτακτες) του Συλλόγου μας δόθηκαν μια σειρά από μάχες τους προηγούμενους μήνες .

Τη σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς πήρε το υπόλοιπο δημόσιο με την καθολική συμμετοχή στη νέα μορφή αντίστασης, την απεργία – αποχή. Η δράση και λειτουργία του Συλλόγου, από το Νοέμβρη του 2014 και μετά, προσανατολίστηκε με βάση τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή και την καλύτερη δυνατή οργάνωσή της (περιοδείες στα σχολεία, κείμενα υπογραφών/συλλογικής δέσμευσης για την αποχή μας κλπ.)

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων.

Με τη μαζικότατη συμμετοχή στην αποχή από την αξιολόγηση, με τα μπλοκαρίσματα των αξιολογικών διαδικασιών για διευθυντές σχολικών μονάδων

Με τη συμμετοχή μας στη δημόσια λίστα «ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ – ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ» που έφτασε τις 2000 υπογραφές δημόσια, ενώ στη μη δημόσια αντίστοιχη λίστα του Συλλόγου συμμετείχε η πλειοψηφία των συναδέλφων. Σε 15 δημοτικά σχολεία του Συλλόγου μας, επικράτησε η γραμμή της αποχής από την αξιολόγηση.

 

Σίγουρα έχουν μείνει πολλά ακόμη να κάνουμε :

Βασική αδυναμία στη δράση μας, είναι η λογική της ανάθεσης και της χαμηλής συμμετοχής στην ενεργό δράση και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Η χαμηλή συμμετοχή σε αρκετές Γενικές Συνελεύσεις αποτελεί τη βασικότερη αδυναμία και είναι ευθύνη όλων. Επιδιώξαμε να δώσουμε το λόγο στη βάση, στους συναδέλφους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Στις αδυναμίες μας συγκαταλέγονται κατά τη γνώμη μας το γεγονός ότι αμελήσαμε έγκαιρα να ασχοληθούμε ενεργά με τα προβλήματα των συναδέλφων που ήρθαν με μετάταξη από τη δευτεροβάθμια, όπως επίσης και το κτιριακό των νηπιαγωγείων ειδικά του Ζωγράφου για το οποίο παλαιότερα είχαμε πάρει πρωτοβουλίες.

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας, ήταν η έλλειψη ορατής κοινωνικής προοπτικής, η παντελής απουσία ενός κοινωνικού αγωνιστικού σχεδίου που να οδηγεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και σε μια ορατή διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Όσο είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδυναμία που υπερβαίνει κατά πολύ τον ορίζοντα του Συλλόγου μας, άλλο τόσο είναι γεγονός ότι οι ήττες που βιώνουμε, διαμορφώνουν νέους δυσμενείς κοινωνικούς συσχετισμούς, νέες αρνητικές πραγματικότητες μέσα και έξω από το σχολείο που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δράση μας. Αλλά σε αυτό το άγονο τοπίο καλούμαστε να βαδίσουμε και να αγωνιστούμε και το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Και οι μαχητές της ζωντανής εκπαίδευσης, εδώ θα κριθούν. Στα δύσκολα. Ειδικά στην τρέχουσα περίοδο όπου η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τα τύμπανα του πολέμου και των ενδροιμπεριαλιστικών αντιθέσεων χτυπούν δίπλα στη γειτονιά μας και επιπλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι :

  1. Με το νέο τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα, νέο μισθολόγιο για το δημόσιο, κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, νέο πακέτο αντιεκπαιδευτικών μέτρων, πλειστηριασμούς κατοικιών, φοροεπιδρομή, ιδιωτικοποιήσεις.
  2. Με την εκρηκτική κατάσταση που δημιουργούν τα κενά στα σχολεία ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής μνημονιακών διορισμών.
  3. Με τις εξαγγελίες για την έναρξη «εθνικού διαλόγου για την παιδεία».

 

Ας συσπειρωθούμε λοιπόν γύρω από το σωματείο μας, τις συλλογικές του διαδικασίες, ας δυναμώσουμε τη συλλογική μας απάντηση, την αγωνιστική μας ενότητα, στην τάξη, στο σύλλογο διδασκόντων, στη συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία.

 

Το χρονοδιάγραμμα της δράσης του Συλλόγου μας την τελευταία συνδικαλιστική χρονιά:

 

19-11-2015

Μαζική και δυναμική η πορεία του Πολυτεχνείου

 

19-11-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των αναπληρωτών

 

18-11-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρωτοβουλία συγκέντρωσης υλικών για τους πρόσφυγες

 

16-11-2015

Παραχώρηση χώρου του 12ου Δημ. Σχολείου Αθηνών σε εξωσχολικό φορέα

 

12-11-2015

Λαοθάλασσα διαδηλωτών ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές

 

10-11-2015

Εκπαιδευτικό υλικό για την 17η Νοέμβρη

 

06-11-2015

Συνάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Αττικής με την αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη φτωχοποίηση των μαθητών

Και νέα συνάντηση με βρεφοκομείο

03-11-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ –ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 11.00 στην πλ. Κλαυθμώνος

 

01-11-2015

5 Νοέμβρη, ώρα 13.00, κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης (Σταδίου 29), για τη φτωχοποίηση των μαθητών

 

22-10-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κάλυψη τώρα όλων των κενών. Κάλυψη των κενών όλων των ειδικοτήτων!

 

15-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. για το ζήτημα της φτωχοποίησης των μαθητών (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015)

 

09-10-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Μέτωπο αγώνα ενάντια στη μνημονιακή καταιγίδα !

 

09-10-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Για το προσφυγικό ζήτημα

 

07-10-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάλεσμα συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου Αττικής για το ζήτημα φτωχοποίησης των μαθητών

 

03-10-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για τη σχολική βία

 

01-10-2015

Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου

 

30-09-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 13.30

 

16-09-2015

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι

 

12-09-2015

Δελτίο Τύπου των Συλλόγων ΠΕ της Α΄ Αθήνας (Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας), από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης

11-09-2015

Ενημερωτικό δελτίο – Σεπτέμβρης 2015

 

06-09-2015

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

 

11-07-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

 

01-07-2015

Συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας φορέων για το ΟΧΙ στην πλατεία Γαρδένια, Ζωγράφου, την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 8 μ.μ.

 

30-06-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Είναι η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ!

 

29-06-2015

Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τη δίκη των Αυτόνομων Εθνικιστών

 

19-06-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Εκλογή νέων διευθυντών και δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων

 

14-06-2015

18 – 19 Ιούνη, Πάντειος: Διημερίδα της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους: ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 

12-06-2015

A΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας το Σάββατο 13 Ιούνη – Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών

 

10-06-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Ιούνη, 7μμ, Προπύλαια

 

08-06-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Δίωξη συναδέλφου

 

31-05-2015

A΄ Αθηνών: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. (27-5-2015)

 

18-05-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

15-05-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Μεταστέγαση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

 

10-05-2015

Α΄ Σύλλογος ΑθηνώνΠΕ: Όλοι -ες στην κινητοποίηση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους, Δευτέρα 11 Μάη, 6μμ, Προπύλαια

 

05-05-2015

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

26-04-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Συνταξιοδοτικός οδηγός

 

26-04-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους, τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

 

26-04-2015

Α΄Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση για την Ημερήσια Διάταξη 84ης Γ.Σ. ΔΟΕ

 

26-04-2015

Διδακτικό υλικό για την Πρωτομαγιά και την εργασία

 

25-03-2015

έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 26 Μάρτη

 

20-03-2015

Δελτίο τύπου των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (17/3/2015)

 

17-03-2015

Εκπαιδευτικό υλικό για τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα

 

16-03-2015

Ενημερωτικό δελτίο – Μάρτιος 2015

 

16-03-2015

Μουσικοθεατρική παράσταση 9:05

 

10-03-2015

Εκπαιδευτικό υλικό για την 25η Μάρτη

 

05-03-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εννέα αγωνιστές στα Χανιά

 

05-03-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της CocaCola Θεσσαλονίκης

 

05-03-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Ούτε βήμα πίσω – πάνω απ’ όλα οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού

 

04-03-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Διεκδικούμε κρατικό πρόγραμμα σίτισης (αφίσα του Συλλόγου)

 

03-03-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Για την παραχώρηση σχολικού χώρου σε αθλητική ομάδα

 

12-02-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜΕ (Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015)

 

12-02-2015

πρόσκληση σε party…

 

16-01-2015

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Mercedes Benz στη Βρέμη της Γερμανίας

 

16-01-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την αστυνομική επίθεση στους εργαζόμενους της «Γενικής Ανακύκλωσης»

 

16-01-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το χτύπημα της απεργιακής συγκέντρωσης στον ΙΑΝΟ

 

16-01-2015

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Δίκη του αιρετού, Παντελή Βαϊνά και παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο

 

14-01-2015

Δελτίο Τύπου των συλλόγων εκπαιδευτικών ΠΕ «Α’ Αθηνών», «Αθηνά», «Αριστοτέλης», «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας» για τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου με θέμα την παροχή συσσιτίων στα σχολεία

 

22-12-2014

το κύμα αποχής από την αξιολόγηση απλώνεται σε όλη την Ελλάδα – Αναλυτικά στοιχεία από το Σύλλογό μας και την Αττική

 

21-12-2014

A΄Σύλλογος Αθηνών : Αίτημα για συσσίτια από το Βρεφοκομείο Αθηνών

 

13-12-2014

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Χριστούγεννα

 

13-12-2014

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Παραχώρηση σχολικού χώρου σε ιδιωτικό φορέα για κερδοσκοπικούς λόγους : Δηλώνουμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας !

 

06-12-2014

Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Δεν Αξιολογώ – Δεν αξιολογούμαι» ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ (συνεχής ανανέωση) 1910 υπογραφές

 

02-12-2014

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Αποχή των νηπιαγωγών από τις αξιολογικές διαδικασίες

 

30-11-2014

Α” Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

 

30-11-2014

Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Αποχή από τις προαξιολογικές συναντήσεις

 

30-11-2014

Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Αποχή από τις προαξιολογικές συναντήσεις

 

27-11-2014

Πλήθος και αποφασιστικότητα στις απεργιακές συγκεντρώσεις (φωτο -ρεπορτάζ, βίντεο)

 

25-11-2014

Α΄Σύλλογος Αθηνών : Παρουσία της αστυνομίας σε προαξιολογικές διαδικασίες

 

24-11-2014

Στάση εργασίας και συγκέντρωση Τρίτη 25/11. Καλούμε τους διευθυντές να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησή τους, με βάση την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ!

 

24-11-2014

Τετάρτη 26/11, 13.30, κοινή συγκέντρωση στην Α” Διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

19-11-2014

Παναττική συνάντηση νηπιαγωγών, Κυριακή 23/11/2014, 10 π.μ.

 

15-11-2014

Ανοιχτή σύσκεψη του νέου ΔΣ, της επιτροπής αγώνα και όλων των νηπιαγωγών του Συλλόγου

 

12-11-2014

Α΄ Αθηνών : Τι κάνουμε συγκεκριμένα με την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση από δω και πέρα