Απολογισμός για τη συνδικαλιστική χρονιά 2017 στην Τακτική Γεν. Συνέλευση της 29ης Νοέμβρη 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κάνοντας τον απολογισμό της συνδικαλιστικής χρονιάς 2016-2017 θα αναφερθούμε συνοπτικά στο πολιτικό – εκπαιδευτικό πλαίσιο που προσανατόλισε και επηρέασε τη στάση, τη δράση και τις ενέργειές μας και στους κύριους άξονες της δράσης του Συλλόγου μας.

Πολιτική – εκπαιδευτική συγκυρία και προσανατολισμός του Συλλόγου μας

Οι θέσεις και ο προσανατολισμός του Συλλόγου μας γύρω από τα ζητήματα της κρίσης και της αντιλαϊκής επίθεσης, διαμορφώθηκαν εξαιρετικά πρόωρα. Ήδη από το Νοέμβριο του 2009, όταν ακόμα στο πολιτικό αλλά και στο εκπαιδευτικό τοπίο δεν διαφαίνονταν τα σύννεφα της επερχόμενης μνημονιακής καταιγίδας, ο Σύλλογός μας κατήγγειλε ότι «οι νέες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το έλλειμμα και συνολικά οι χειρισμοί γύρω από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, υποθηκεύουν οικειοθελώς τη δημοσιονομική πολιτική των επόμενων χρόνων στα ασφυκτικά πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε., οδηγούν σε καθεστώς επιτήρησης από τις Βρυξέλλες και πολυετή άγρια λιτότητα. Επιδιώκουν επίσης να νομιμοποιήσουν ακόμα πιο δραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στην κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις». (Δελτίο τύπου του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε., 19/11/2009).

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης την αμέσως επόμενη περίοδο, η κεντρική επιλογή διεθνώς για υποτίμηση της εργασίας, πολιτικές σκληρής λιτότητας και συντηρητικών αναδιαρθρώσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις κυβερνήσεις και τους υπερεθνικούς οργανισμούς και η μνημονιακή καταιγίδα που ακολούθησε σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας, κατέδειξαν την ορθότητα αυτής της εκτίμησης. Τα μνημόνια και η επιτροπεία συνιστούν τη συγκεκριμένη μορφή που παίρνει αυτή η κεντρική επιλογή στη χώρα μας. Ακολούθως, μέσα στη δίνη των μεγάλων γεγονότων της οκταετίας, μια σειρά τακτικών γενικών συνελεύσεων με αξιοσημείωτη μαζικότητα διαμόρφωσαν σταδιακά ένα πλαίσιο ανάλυσης, θέσεων, στόχων και αιτημάτων που ανταποκρίνονταν στη νέα πραγματικότητα και εκτιμούσε ότι :

«Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών»

Οι θέσεις αυτές για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων συνοψίζονται ως εξής :

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση του λαού μας με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες με κάθε επίδοξο διαχειριστή της αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής.

Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι.

Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα.

Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές  που επιβάλλουν με αφορμή το χρέος οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και η τρόικα με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημόνιου (βλ. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, Μνημόνιο, νέο μισθολόγιο, Δανειακή Σύμβαση κλπ.) που οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής.

Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Προβάλλουμε τα αιτήματα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχο των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων.

Κατάργηση – απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων για : τις περικοπές στους μισθούς την εκπαίδευση και την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργατική νομοθεσία.  Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους.

Οι θέσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία όπου:

παγιώνεται το καθεστώς επιτροπείας και εφαρμογής σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών στο διηνεκές που συνεπάγεται η συμφωνία της 15ης Ιούνη. Ο σχετικός κανονισμός της ΕΕ (αριθ. 472/2013) προβλέπει ότι «τα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75%» του χρέους τους! Η ψήφιση του τέταρτου μνημονίου από την κυβέρνηση και η νέα συμφωνία του Eurogroup  της 15ης Ιούνη που δεσμεύει τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2023 και 2% έως το 2060, αναδιαμορφώνουν το πλαίσιο της σιδερένιας οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται από το μνημονιακό καθεστώς στον κόσμο της εργασίας. Είναι επομένως σαφές ότι το κεντρικό πολιτικό ζήτημα επηρεάζει καθοριστικά τις εξελίξεις και στην εκπαίδευση. Ότι οποιοσδήποτε αγώνας πρέπει να έχει στην προμετωπίδα του τη ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ, την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

 

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση οριοθετούνται με την προώθηση του ΠΔ 79 τον Αύγουστο του 2017, την κοινή διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής ΟΟΣΑ – κυβέρνησης και την ενδιάμεση έκθεση ΟΟΣΑ, τους μηδενικούς διορισμούς, τις περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών, την προώθηση της αξιολόγησης στελεχών και της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων, τα σχέδια για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας, ενοποίηση τμημάτων Βρεφονηπιοκόμων και τμημάτων Νηπιαγωγών, την άμεση απειλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και για το δημόσιο νηπιαγωγείο.

 

                         Μορφές αγώνα. Κεντρικές και τοπικές κινητοποιήσεις

Με σημαία αυτά τα αιτήματα και κατεύθυνση την πλατιά ενότητα των εργαζομένων και τη συγκρότηση του κοινωνικού – πολιτικού μετώπου των δυνάμεων της εργασίας και έχοντας ως σταθερή πεποίθηση ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, , με τις μικρές μας δυνάμεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός πολύμορφου κινήματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο,:

  • Είχαμε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια και τις Γενικές Απεργίες, στα απογευματινά συλλαλητήρια, στο Συντονισμό Συλλόγων και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας
  • Οργανώσαμε παραστάσεις  και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μαζί με άλλους συλλόγους Π.Ε και ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση , στην Περιφέρεια και στο Υπ.Παιδείας για τα κενά στα σχολεία, για τα τμήματα ένταξης, για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων, την απόδοση των οργανικών θέσεων στους μεταταγμένους συναδέλφους, για μόνιμους μαζικούς διορισμούς

Νηπιαγωγεία και ενοποίηση

  • Αναδείξαμε το αίτημα για Δίχρονη Δημόσια Δωρεάν Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση ενταγμένη στην 14χρονη δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις (Ενιαίο δημόσιο δωρεάν δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο).
  • Ενάντια στην ενοποίηση των τμημάτων ΑΤΕΙ Βρεφονηπιοκόμων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Νηπιαγωγών με αίτημα την απόσυρση αυτών των σχεδίων συντηρητικής αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στηρίξαμε την κινητοποίηση της 24ης Νοέμβρη κηρύσσοντας συμπληρωματική στάση εργασίας.
  • Σχετικά με τα νηπιαγωγεία πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ την περσινή σχολική χρονιά αρκετά νηπιαγωγεία του συλλόγου μας ακολούθησαν το πρόγραμμα της ΔΟΕ και του συλλόγου, την φετινή σχολική χρονιά δυστυχώς, η εγκατάλειψη της στήριξης αυτής της μορφής αγώνα από τη ΔΟΕ, συνέβαλε στη φθίνουσα πορεία και τελικά στην επικράτηση του προγράμματος του υπουργείου που υποβαθμίζει το ρόλο του νηπιαγωγείου.
  •  Συντονίσαμε αποτελεσματικά την απεργία-αποχή των συναδέλφων από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών . 17 από τα 25 σχολεία και περίπου 430 από τους 530 συναδέλφους συμμετείχαν .
  • Από τον Ιανουάριο του 2017 καλέσαμε σε κοινή δράση τους συλλόγους της Α Αθήνας διεκδικώντας  την προσμέτρηση της ώρας της σίτισης σε όλους όσους εμπλέκονται. Με πολύμορφες δράσεις  (παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκέντρωση 200 δηλώσεων μελών μας που ζητούσαν να τους προσμετράται η ώρα σίτισης)  καταφέραμε να αναγνωριστεί η ώρα σίτισης ως διδακτική για όλους με το Π.Δ 79 κι αυτό σημαίνει 1500 ώρες στην Α Διεύθυνση, σημαίνει θέσεις εργασίας συναδέλφων μας και πιστώνεται ως νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος.
  • Στηρίξαμε το αίτημα αιχμής του κλάδου για μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων και κανένας από τους αναπληρωτές συναδέλφους των δύο προηγούμενων ετών να μη μείνει άνεργος. Επίσης, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους συναδέλφους.
  • Για τα ιδιαίτερα προβλήματα των συναδέλφων των ειδικοτήτων στην Π.Ε συμμετείχαμε σε παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στις 2 Νοέμβρη 2017, προβάλλοντας, ανάμεσα σε άλλα, τα αιτήματα για άμεση απόδοση οργανικών θέσεων, μείωση του διδακτικού ωραρίου, διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας χωρίς τον περιορισμό της «πλειοψηφίας του τμήματος», περιορισμό των σχολείων μετακίνησης των συναδέλφων.
  • Διεκδικήσαμε σύσταση όλων των απαραίτητων οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες.
  • Διαμορφώσαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων και στόχων για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και  οργανώσαμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προώθησή του
  • Επιμείναμε στην ενότητα των συνδικάτων, στην ενωτική μαζική αγωνιστική έκφραση των εργαζομένων και ταυτόχρονα στον ταξικό προσανατολισμό τους με τη συμβολή μας στις προσπάθειες για την οργάνωση της πάλης από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη βάση των εργαζόμενων και το ξεπέρασμα της απραξίας και της συναινετικής στάσης των τριτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων.
  • Είχαμε πρωταγωνιστική συμμετοχή  στο Συντονισμό Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ
  • Στηρίξαμε την ειδική εκπαίδευση  (ειδικά σχολεία-τμήματα ένταξης-παράλληλη στήριξη) απέναντι στην πολιτική διάλυσης των δομών της, καταστρατήγησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
  • Μαζί με άλλους συλλόγους της Α’ Αθήνας ο σύλλογος μας οργάνωσε και πέτυχε την ακύρωση των σεμιναρίων του ΙΕΠ που σκοπό είχαν, μέσω της ταχείας και πρόχειρης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών γενικής αγωγής για να καλύψουν κενά στην παράλληλη στήριξη, να προωθήσουν τα σχέδια του Υπουργείου για  ευέλικτη διαχείριση εργαζομένων και περαιτέρω μειώσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο μέλλον .

 

  • Κατοχυρώσαμε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ως μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης με χιλιάδες επισκέπτες. με πλατιές καμπάνιες ενημέρωσης της κοινής γνώμης, επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός εναλλακτικού δικτύου ενημέρωσης που θα ελέγχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους κόντρα στην παραπληροφόρηση και την πλύση εγκεφάλου των μεγάλων ΜΜΕ που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και υπηρετούν τους κοινωνικούς και πολιτικούς του στόχους.
  • Στα πλαίσια της λειτουργίας της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας, πήραμε την πρωτοβουλία και διαμορφώσαμε μεγάλα αφιερώματα με εκπαιδευτικό υλικό, θεατρικά έργα και κείμενα. Για την πρωτομαγιά των εργατών και των λουλουδιών, για το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό και τέλος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο αγκάλιασαν οι συνάδελφοι αυτή την πρωτοβουλία είναι αξιοσημείωτος. Η επισκεψιμότητα για τα συγκεκριμένα αφιερώματα ξεπερνά τις 1000 επισκέψεις την ημέρα από περίπου 700 διαφορετικούς επισκέπτες, γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για το περιεχόμενο της εργασίας τους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η δράση αυτή του Συλλόγου μας προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων συναδέλφων από όλη τη χώρα και συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή του περιεχομένου και της μορφής των σχολικών γιορτών.
  • Βρεθήκαμε δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα, αρωγοί, αλληλέγγυοι και υποστηρικτές. Συμπαραστάτες στους διωκόμενους συναδέλφους για τη συνδικαλιστική τους δράση ή για την επιλογή τους να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο. Σε αγωνιζόμενους κλάδους και σωματεία, στην αγωνιζόμενη νεολαία. Με δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης. Με την καμπάνια για τη Γάζα όπου αποδόθηκε το ποσό των 80.000 ευρώ που είχαμε συγκεντρώσει όλοι οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ στην Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης.
  • Ο Σύλλογος στάθηκε δίπλα σε κάθε παιδί αλλά και σε κάθε συνάδελφο που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα. Με πλήρη διακριτικότητα αλλά και με ειλικρινή αίσθηση αλληλεγγύης.
  • Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία για τη σύσταση Τράπεζας αίματος του Συλλόγου που ξεκίνησε την άνοιξη του 2016 και διαχειρίζεται από διακριτή επιτροπή. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είναι σημαντικό, όσο περισσότεροι συνάδελφοι μπορούν να συνεισφέρουν στην Τράπεζα Αίματος ώστε να είναι λειτουργική και να προσφέρει σε κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη έγκαιρα, την απαραίτητη βοήθεια.
  • Προσπαθήσαμε για την συνεχή, συνεπή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των συναδέλφων. Με συνεχείς περιοδείες στα σχολεία, αποστολή ανακοινώσεων σε σχεδόν καθημερινή βάση, ανανέωση της ιστοσελίδας. Σίγουρα υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στην προσπάθειά μας να κατατοπίσουμε τους συναδέλφους. Ωστόσο, ας κριθούν αυτά τα λάθη με επιείκεια καθώς τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές, είναι εκπαιδευτικοί της τάξης όπως όλοι μας.
  • Η πολιτιστική ομάδα του συλλόγου μας, ανταποκρινόμενη στις διαθέσεις και τις δυνατότητες των συναδέλφων, συνέχισε τη δράση της, προτείνοντας εκδηλώσεις που συνδυάζουν χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα. Φέτος παρακολουθήσαμε 2 θεατρικές παραστάσεις με πολύ μεγάλη συμμετοχή ενώ στις 17/12 έχουμε προγραμματίσει την θεατρική παράσταση ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.

Τη χρονιά αυτή σφράγισαν οι αναδιαρθρώσεις που εισάγει το νέο Π.Δ 79 για την οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που εκσυγχρονίζει και ενισχύει τους μηχανισμούς περικοπών και λιτότητας ,αναβαθμίζει το ιεραρχικό-αυταρχικό μοντέλο διοίκησης στην κατεύθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο πλαίσιο του σχολείου και των ολοένα ελαστικοποιούμενων σχέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Τη χρονιά αυτή σφράγισε  και η παλινωδία και η παρελκυστική τακτική του Υπ. Παιδείας στο θέμα της καθιέρωσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης ενταγμένη στην 14χρονη δημόσια Δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αντίθετα σήμερα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο ενοποίησης δομών με διακριτό ρόλο με αποτέλεσμα την υπονόμευση της λειτουργίας τους και την ιδιωτικοποίηση μέρους της πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Σίγουρα έχουν μείνει πολλά ακόμη να κάνουμε :

Βασική αδυναμία στη δράση μας, είναι η λογική της ανάθεσης και της χαμηλής συμμετοχής στην ενεργό δράση και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. Η χαμηλή συμμετοχή σε αρκετές Γενικές Συνελεύσεις αποτελεί τη βασικότερη αδυναμία και είναι ευθύνη όλων.

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας, ήταν η έλλειψη ορατής κοινωνικής προοπτικής, η παντελής απουσία ενός κοινωνικού αγωνιστικού σχεδίου που να οδηγεί στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και σε μια ορατή διέξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων. Όσο είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια μεγάλη αδυναμία που υπερβαίνει κατά πολύ τον ορίζοντα του Συλλόγου μας, άλλο τόσο είναι γεγονός ότι οι ήττες που βιώνουμε, διαμορφώνουν νέους δυσμενείς κοινωνικούς συσχετισμούς, νέες αρνητικές πραγματικότητες μέσα και έξω από το σχολείο που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη δράση μας. Αλλά σε αυτό το άγονο τοπίο καλούμαστε να βαδίσουμε και να αγωνιστούμε και το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Ειδικά στην τρέχουσα περίοδο όπου η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τα τύμπανα του πολέμου και των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων χτυπούν δίπλα στη γειτονιά μας και επιπλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι :

Με την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου από την κυβέρνηση και τη νέα συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 που δεσμεύει τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2023 και 2% ως το 2060 βάζοντας τη  σε καθεστώς επιτροπείας και εφαρμογής σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών στο διηνεκές.

Με το δημόσιο σχολείο στη δίνη των μνημονιακών μέτρων, των μηδενικών διορισμών και των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων που θεσμοθέτησε το Π.Δ 79.

 

  

Ας συσπειρωθούμε λοιπόν γύρω από το σωματείο μας, τις συλλογικές του διαδικασίες, ας δυναμώσουμε τη συλλογική μας απάντηση, την αγωνιστική μας ενότητα, στην τάξη, στο σύλλογο διδασκόντων, στη συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία.

Το χρονοδιάγραμμα της δράσης του συλλόγου μας την τελευταία συνδικαλιστική χρονιά:

12-11-2016

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Υπερασπίζουμε σθεναρά τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων

21.11.2016

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι –ες στην πανελλαδική απεργία της 24ης Νοέμβρη

 

 

11-12-2016

Ενημερωτικό Δελτίο, Δεκέμβρης 2016

 

14-12-2016

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Για την πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης

 

17-12-2016

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Χριστούγεννα

 

20-12-2016

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

29-12-2016

Μαζική συμμετοχή στις αιτήσεις για την προσμέτρηση της ώρας σίτισης

 

31-12-2016

A΄ Σύλλογος Αθηνών: Καλή χρονιά. Με υγεία, αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή

 

06-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Βάσκους αγωνιστές και τους πρόσφυγες της Ηγουμενίτσας

 

07-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση για κοινή κινητοποίηση των Συλλόγων στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 

10-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ.

 

10-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

 

13-01-2017

Θεατρική παράσταση «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ»

13-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών:Όλοι-ες στην κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 2 μ.μ.

 

18-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣXOΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

24-01-2017

Σύλλογοι ΠΕ Α΄ Αθήνας: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 2 μ.μ. κινητοποίηση στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 

29-01-2017

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 10 μ.μ.

 

31-01-2017

Δελτίο τύπου των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της A΄ Αθήνας: Α΄ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

 

31-01-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Καλωσορίζουμε στα σχολεία τα παιδιά που διαμένουν στο Σχιστό

 

02-02-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου

 

04-02-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

 

13-02-2017

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Α΄ Αθήνας: Σχετικά με την Σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας του Δήμου Αθηναίων

 

15-02-2017

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

19-02-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ – ΕΛΜΕ

 

9-02-2017

Σχετικά με τις συναντήσεις του Δήμου Αθηναίων με τις/τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

 

 

19-02-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Όλοι στη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15), Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 1.30 μ.μ

 

24-02-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στηρίζουμε τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 72ου Δ.Σ. Αθηνών λόγω στοχοποίησής του από φασιστική ηλεκτρονική σελίδα

 

04-03-2017

Eτήσιες κάρτες ΟΑΣΑ 2017 – επικαιροποιημένη ανάρτηση

 

05-03-2017

Όλοι στη συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15), Παρασκευή 10 Μαρτίου, στη 1.30 μ.μ.

 

08-03-2017

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκαςεκπαιδευτικό υλικό

 

10-03-2017

Εκπαιδευτικό υλικό για την 25η Μάρτη

 

10-03-2017

Ιστορία ΣΤ΄: Εναλλακτική διδακτική προσέγγιση, κατά μάθημα

 

21-03-2017

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στην Περιφέρεια στις 10 Μαρτίου 2017

 

28-03-2017

Όλοι στη συγκέντρωση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ την Τετάρτη 5 Απριλίου, 1μ.μ., Προπύλαια

 

30-03-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Τροπολογία για την ειδική εκπαίδευση: Αδιοριστία μέχρι το 2019 – υποβάθμιση της ειδικής αγωγής

 

03-04-2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Μ. Σκούφαλο και Γ. Αμπαζή

 

05-04-2017

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΗ 2ΜΜ Λ.Αλεξάνδρας και Κηφισίας

 

06-04-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ενωτική αγωνιστική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

 

 

 

06-04-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Πανεκπαιδευτική δράση ενάντια στην ελαστική απασχόληση. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών με βάση της ανάγκες του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του

 

09-04-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή κατοικία – καμιά λαϊκή οικογένεια να μη βρεθεί στο δρόμο

 

23-04-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σεμινάρια ειδικής αγωγής

 

4-04-2017

Θεατρική παράσταση: «Ακυβέρνητες πολιτείες – Η Λέσχη»

 

24-04-2017

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ! ΔΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 25/4 ΚΑΙ 26/4

 

25-04-2017

Διδακτικό υλικό για την Πρωτομαγιά και την εργασία

 

27-04-2017

24ωρη Γενική Απεργία Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

 

06-05-2017

Σποτάκι των Συλλόγων ΠΕ και του Συντονιστικού νηπιαγωγών

 

11-05-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετοχή στη συνάντηση φορέων των αναπληρωτών

 

11-05-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

16-05-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη

 

17-05-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Όλοι στο Σύνταγμα στις 18 Μάη, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου

 

20-05-2017

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ AΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε-ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

 

01-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Nα ικανοποιηθεί το αίτημα για παράταση υποβολής αίτησης αναπληρωτών, Συγκέντρωση 1/6, στις 14.00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

 

01-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όσες ποινές κι αν πέσουν οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται!

 

13-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διευκρινίσεις για την απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών

 

13-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: σύσκεψη υποψήφιων διευθυντών και «αρχαιότερων» στους Αμπελόκηπους

 

13-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Για την παραλαβή βιβλίων μέσα στο καλοκαίρι

 

19-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

 

20-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

20-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

20-06-2017

Τελικά από Α΄ Αθηνών: Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων του Συλλόγου μας συμμετείχε στην απεργία – αποχή! (διαρκής ενημέρωση από όλους τους Συλλόγους – 56 Σύλλογοι)

 

28-06-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

06-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη, 1μ.μ.

 

06-09-2017

A΄ Σύλλογος Αθηνών: Προεδρικό Διάταγμα 79: η θεσμική έκφραση των μνημονιακών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών

 

 

09-09-2017

Ενημερωτικό Δελτίο, Σεπτέμβρης 2017

 

09-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δίχρονη Δημόσια Δωρεάν Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση Όλα τα προνήπια και νήπια στο δημόσιο νηπιαγωγείο

 

09-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Γ. Παρασκευόπουλο

11-09-2017

 

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τοποθετήσεις αναπληρωτών: Μάθε τα δικαιώματά σου, Απαίτησέ τα, Απευθύνσου στο σωματείο σου

 

15-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: Αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης

 

 

18-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποίηση την Τρίτη 19/9 στις 2.00 στην Α΄Διεύθυνση για τα κενά και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μοναδων

 

25-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποίηση στην Α΄ Διεύθυνση. Στάση εργασίας-Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας Παρασκευή 29/9

 

27-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

 

27-09-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα συμπαράστασης στους Μ.Σκούφαλο και Γ.Αμπαζή.

 

 

28-09-2017

Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου

 

03-10-2017

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. ΣΤΙΣ 5/10 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

06-10-2017

A΄ Σύλλογος Αθηνών: Να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα δίωξης συναδέλφων στο Κερατσίνι

 

 

 

06-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Τρίτη 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

08-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Προσπάθεια διαχωρισμού των εκπαιδευτικών Απαγόρευση ενισχυτικής διδασκαλίας , Διοικητικού έργου κλπ στους αναπληρωτές.

 

12-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο.

 

12-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Έξω τα κλιμάκια του ΟΟΣΑ από τα σχολεία! Δε συνομιλούμε, δε νομιμοποιούμε τη νέα επίθεση στο δημόσιο σχολείο

 

17-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όχι στην ενοποίηση των τμημάτων ΑΤΕΙ Νηπιοβρεφοκόμων με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των Νηπιαγωγών

 

29-10-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ

 

1-10-2017

A΄ Σύλλογος Αθηνών: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2-11– 2017 στις 15:00 .

 

31-10-2017

Εκπαιδευτικό υλικό για την 17η Νοέμβρη

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συλλαλητήρια 9ης Νοεμβρίου

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ! ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Οι Πρόσφυγες έχουν δικαιώματα! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα τους!

 

8-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο 144 δημ.σχολείο

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ

 

08-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχετικά με το υπόμνημα συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου

 

08-11-2017

Η πολιτιστική επιτροπή του Συλλόγου σας καλεί στη θεατρική παράσταση «Το τίμημα», του Άρθουρ Μίλλερ

 

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 2.11.2017

 

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για επίθεση με πυροβολισμό στα Σεπόλια

 

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 15.00, πλ. Κοραή

 

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τετάρτη 29 Νοέμβρη, Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

 

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 15.00, πλ. Κοραή

14-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τετάρτη 29 Νοέμβρη, Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

20-11-2017

A΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11, 13.30

24-11-2017

A΄ Σύλλογος Αθηνών: Αλληλεγγύη στον λαό της Δυτικής Αττικής Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης.

24-11-2017

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάλυψη ωρών παράλληλης στήριξης μαθητών.